Hvorfor rutiner er så viktige !

God morgen alle sammen. 

Idag tenkte jeg å skrive om noe som jeg mener veldig mange faktisk glemmer å tenke over når det gjelder barn. Hva kan det være ? Mange og da spesielt de som ikke har barn selv eller har nå voksne barn har glemt nettopp dette og det er noe som irriterer oss småbarns foreldre noe innmari mye til tider. 


Han her respekterer at mini har faste sovetider og andre rutiner. Vakthund i særklasse ❤

Rutiner! 

For det er seriøst ingenting som irriterer stort mer enn noen som sier ting eller gjør ting som bryter med ens opparbeidede rutiner med barn , og da babyer spesielt. Dette er noe jeg har diskutert og hatt samtaler over med gode venner og vi er alle enige. Det spiller ingen rolle om man mener at rutinene til noen er rare eller spesielle, og at man overhode ikke ville brukt de samme selv på sitt eget barn. Poenget er at alle barn er forskjellige og ergo så er rutinene forskjellige for hvert enkelt barn. 

Ta leggetider! 

Spiller det noen rolle om han ikke sover akkurat nå, vi skal jo ha venner over for å spise 

Dette er en ting spesielt besteforeldre og eldre bekjente gjør feil i. De glemmer eller kanskje ikke forstår at innøvde rutiner ikke er noe man tuller lett med. De mener ikke noe vondt med det selvfølgelige men kan komme med kommentarer som kan virke ganske så irriterende på oss foreldre. Men kanskje det er som med barnefødsel, man glemmer fort hvordan det var selv å oppdra barn og viktigheten av at det man sa og gjorde ble fulgt opp! 

Barn trenger regler og rutiner!

For det er hevet over enhver tvil at barn trenger regler og rutiner. Ja helt fra starten av. All forskning stiller seg bak dette. Uten regler og rutiner , ja da vil barna slite senere i i livet på diverse arenaer. Og alle med barn ønsker jo ikke at noe sånt skal skje. Barna våre er jo det mest dyrebare vi har. Vi ønsker kun det beste for de. 

Så da må kanskje de som står utenfor og undrer seg over ditt barns rutiner og regler tenke seg litt om før de dømmer og kommer med råd. For en ting skal jeg fortelle dere. 

INGEN og da mener jeg INGEN kjenner barnet ditt bedre enn deg selv. Og det er du som er forelder til barnet og det er DU/ DERE som bestemmer. Ingen andre. Du vet hva som behøves for nettopp ditt barn. 

Stol på deg/dere selv. 

Tips til alle dere andre. 

Respekter reglene og rutiner opparbeidet av foreldre til barna dere omgås. Det har tatt oss lang tid å innarbeide men kan ta veldig liten tid å ødelegge , bare så dere vet det! 

Det er vi som må slite med konsekvensene , ikke dere. 

Så vær så snill å ikke tull med våre rutiner !

Mvh

Glagubben og alle andre foreldre. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *