Til dere som tror dere kjenner barnet mitt bedre enn vi selv gjør..

God kveld alle sammen!  

Håper alle har en flott helg og nyter den slik de måtte finne rett for seg. Idag har jeg lyst til å ta opp en viktig ting med mine lesere. Den er IKKE rettet mot noen av dere så ta det helt med ro. De jeg henviser meg til er de kvinner der ute som av en eller annen grunn skal hakke på andre kvinner og spesielt er dette noe som er utbredt blant mødre. Et mer allmenn kjent navn på dette problemet er » Mammapolitiet» .. 


Ta å rull inn puppen og slapp av! 

For ja jeg velger faktisk å være så direkte som dette. Nå vet jeg utmerket godt at det ikke er særlig respektfullt eller dannet å bruke en slik setning som » rull inn puppen». Men de jeg henviser meg til nå forstår bare slike setninger. Eller det vil si, de reagerer kun når man går så langt.. 

Trist egentlig..

For hva er det egentlig med disse personene i mammapolitiet? Tror dere virkelig at dere er på en måte utvalgt av samfunnet til å belære andre kvinner og menn , om hvordan de skal oppdra sine barn og samtidig påpeke alle » feil» dere måtte finne underveis? For er det virkelig slik at dere anser dere selv som så allvitende og kloke at dere er over oss andre?  At alt dere måtte foreta dere er så himmelsk rett at dere bare fikk et kall fra oven om at denne viten og kunnskap var dere utvalgt til å prekke på alle andre rundt dere? Og ikke nok med at dere kan alt og er så perfekte som bare det, dere er ogs utvalgt til å få oss andre og spesielt andre mødre til å føle seg som verdiløse , kunnskapsløse idioter som bare forårsaker elendighet ovenfor våre barn…. for dere klarer jo overhode ikke å formidle kunnskapen deres på en fin måte. Bare syrlig og ekkelt er oppskriften deres…

«Vi mener jo bare godt og ikke vår feil at dere ikke vet bedre, noen må gi beskjed»

Denne unnskyldningen har jeg selv vært vitne til at en eldre dame serverte en ung jente med barnet sitt  sittende i vognen rett fremfor seg på toget.  Den store » synden » denne unge moren hadde gjort , var å la barnet ta en sipp av Colaen sin. Her snakker vi en liten sipp og ingenting mer enn det.  Den eldre damen satt i setet ovenfor og bare ventet såg det ut som, bare ventet på at denne pur unge moren skulle gjøre en feil i hennes øyne.  

«Å herregud , gir du barnet ditt brus? Du må jo bruke hodet. Ingen god mor gir barnet sitt brus! «

Respekt dine eldre!   NEI respekt de rundt deg og ikke bland deg inn. 

For der tok min tålmodighet slutt. Jeg satt nemlig rett bak denne unge mora og overhørte det hele. Jeg klarte ikke å holde igjen etter den kommentaren. Jeg kjente at nok var nok. Så dermed kom det! 

» Unnskyld meg?  Hørte jeg deg riktig? Sitter du her faktisk å dømmer en vilt fremmede person fordi hun gav barnet sitt en sipp av drikken sin? Er du seriøst så arrogant og ikke minst frekk at du mener du har den fulle rett til å få henne til å føle seg som en komplett idiot? ..  Har du barn selv?  «

(Før hun rakk å svare)

«Hva vet du om denne mora?  Tenk om barnet hennes var veldig tørst og det var dessverre det eneste hun hadde akkurat der og da… Skal barnet bare sitte der og bli ignorert gråtende fordi du mener at brus ikke er løsningen? «

Trenger vel ikke si at hun gamla ble ganske så sur og furten. Men helt ærlig så fortjente hun det. Det smilende blikket fra den unge mora var nok for meg. For av og til er det viktig å stille opp mot disse representantene fra mammapolitiet. For en ting er sikkert! Det var veldig vondt å se denne unge jenta bli dømt av en person som med sin alder burde vite bedre og ihvertfall utvise bedre fremtoning og atferd.

Gi meg gjerne tips og råd. Men gjør det på en hyggelig måte!

Slutt å heng ut hverandre og heller hjelp hverandre. Vær støtten istedenfor den drømmende personen, for guess What.. Det er det siste vi med småbarn trenger. Vi har nok å stri med fra før av og av alle her i verden så burde dere av alle vite hvor jævelig vanskelig det er å være nybakt mor og foreldre til et lite barn. Ikke gjør jobben så forbanna mye vanskeligere enn det den er fra før. 

Gi gjerne råd, men gjør det skikkelig og ikke dømmende. For vi dømmer oss selv i hver minste ting vi gjør selv. Og en liten påminnelse til dere i mammapolitiet! Vi kjenner faktisk barnet vårt bedre enn dere gjør!!!

Mvh 

Glagubben


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *