SIGHTSEEING MED GAMLEMOR

Hei igjen folkens.

Jeg støtter dere kjære RUSS 2016

Håper alle har en flott 16 mai og til dere som er Russ. Drit i så jævelig i hva folk mener og syns om dere. Lev livet, ta vare på hverandre og kos dere. Dette er en tid dere aldri får tilbake. Hilsen en som ser tilbake på sin egen russetid uten anger :). Ja for jeg kan ikke akkurat påstå at jeg var en ENGEL når jeg var russ. Var selvfølgelig ikke helt dust, men gjorde mine fantestreker som en vanig russ. Blir så utrolig dust når voksne skal komme å belære Russen om hva de skal gjøre og ikke gjøre hele tiden… Det kommer snart en tid hvor alvoret virkelig kicker inn og av de grunn, la de frese av litt steam uten at vi gnåler ting i ørene på de! .. eller hva ?


Siste dagene med sprell og morro, ENJOY 🙂
Over til dagens innlegg !

Har du noen gang kjørt deg bort og havnet på Eidsvoll Verk? Kanskje du var så smart å melde deg på Styrkprøven? den lille da riktignok, den som starter på Nebbenes Cafe og går til Oslo by… Du vet Nebbenes Cafe! Ååå så du vet ikke hva det er.. SJOKK.. eller kanskje ikke. Det er en liten veikro /cafe du finner på Eidvsoll Verk. Faktisk like ved Eidsvoll Byggningen. Du vet det huset hvor en gjeng med menn skrev grunnloven vår. Og samtidig kom opp med Norges beste slagord » Enig i tro til Dovre faller! » Får de ikke bedre enn det vettdu.


I give you Nebbenes Kro people. 
Slå ihvertfall Paradise Hotell Petter Pilgaard sin » Blir det ikke kuse så river jeg huset»…

Uansett. Det er da her jeg og fruen har slått oss ned og skal stifte vår lille klan. Og med det i tankene så hadde det kanskje vært litt greit da og utforske litt i nærområdet. Sånn at man vet hvor mer enn Rema 1000 ligger liksom. Så igår tok vi med Sølvreven ( min mor, nevnet gitt grunnet hennes hårfarge) med på en liten sightseeing i bygda. Ja tenke seg til. Det er faktisk en bygd vi har bosatt oss i. 12 000 innbyggere visstnok. Større enn en middels by i Norge med andre ord.

Vi bestemte oss for å teste ut 2 av bygdens attraksjoner, Nemlig Eidsvoll Bygningen og Cafe Too. La oss starte med Cafe Too. Dette er en liten frivillig cafe som ligger i underetasjen på noe som heter Galleri Festiviteten på Eidsvoll Verk. Dette er en liten perle dere bare MÅ stikke innom om dere har rota dere bort og havnet her. De serverer en gullerotkake man kan drepe for og stemningen er helt upåklagelig. Interiøret er litt sånn sansurium av tidsaldere fra 60 tallet og frem till nå. Ta med en god bok og bare sett deg her en dag. Vi bestemte oss for å sette oss ute siden solen skinte. Vi bestilte nevnte Gullerotkake og kake og brus.


Sol og deilig vær. Mamma prøver seg på Duckface tror jeg….

Cafe og kake

Denne anbefales !

Selfie time med gamlemor og fruen

kan ikke klage på denne utsikten

Inngangen til cafen 

Inngangspartiet ned til cafen. En liten himmelport 

Ser ut som fruen har spist en del kake 😛 Nei er nok bare den lille i magen som vokser veldig for tiden

Fremsiden av Galleri , Festiviteten ( gå ned trappa til venstre for bygget så kommer du til cafe Too)

Etter at kake og cafe var trødd i gapet så bar turen videre til Eidsvoll Bygningen. Dette er for de som liker historie og ønsker å lære litt om fortidens Norge. Det må sies at etter man pusset opp for enorme 100 millioner så er Bygningen blitt riktig så fin. Eneste som er litt dust , er at man må betale 100 kr for å komme inn i selve bygninge. Det gadd ikke vi, så vi tok utside turen og tok litt bilder. Her skal vi også dra på 17 Mai. Er litt stas å feire der hvor Grunnloven ble underskrevet. Her er noen bilder fra gårsdagens tur.


Eidsvoll Bygningen sett fra Elva

Eidsvoll Bygningen sett fra fremsiden. 100 kr for å slippe inn…. GALSKAP

Selfie time igjen 🙂 Glagubben,Sølvreven og sjefen 🙂

Så det var vår lille tur på Eidsvoll for denne gang. Blir nok flere med tid og stunder. Men med tanke på ryggen min som tåler minimalt så sier vi oss fornøyd med dette denne gang.

Til vi skrives igjen. 

Ha en riktig flott 16 Mai alle sammen, Ta vare på hverandre og nyt hverandres selskap.

Hilsen Glagubben

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *